Impressie

 • Foodclub KiKa-diner 2017
 • Foodclub KiKa-afsluiting
 • Foodclub KiKa-diner 2016
 • Seizoensafsluiting Makro & Master Catering en BBQ
 • Foodclub 'Signature Dish'
 • Rondje Dordrecht e.o.
 • Hoeksche Waard
 • Seizoensafsluiting Makro & Mr. Taqc
 • Hoek van Holland e.o.
 • Vishandel G&B - Yerseke
 • Seizoensafsluiting Mastercatering & Wijnimport Bart
 • DeliXL - Foodyard
 • Driessen Food

Foodclub haalt ruim € 30.000 op tijdens Foodclub KiKa-diner

Het KiKa-diner georganiseerd door Foodclub, heeft afgelopen maandag 27 maart € 31.266 opgehaald ten bate van Stichting Kinderen Kankervrij. Zes chefs met in totaal zeven Michelinsterren verzorgden samen met Horeca Vakschool Rotterdam, VSO A.J. Schreuder en Zadkine een 6-gangendiner.

Het diner vond plaats in Stadion Woudestein in de ruimte van Excelsior Hospitality & Events, waar leerlingen onder leiding van de chefs en gastheren/-vrouwen een fantastische vond hebben beleefd. De chefs waren René Tichelaar van De Gieser Wildeman, Fred Mustert van Restaurant Fred, Gert Blom van Restaurant Amarone, Wim Severein van Het Wereldmuseum, Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel en Antoine Schweig van De Prins. Daarnaast lag de leiding in het restaurant bij Sebby Klay, Ingrid Buikema, Koen Schipper, Harrie Baas, Axel Rosier en Sigurd Snoeys.

Veiling na diner:  De 230 gasten konden na het diner bieden op verschillende items bij de veiling, zoals een 10-gangendiner voor twee personen bij Restaurant Niven, een compleet verzorgd weekend als VIP naar de Formule 1 op Spa Franchorchamps en een combinatie van Greenfee’s op de mooiste golfbanen van Nederland.

Het was een ontzettend gezellige avond. We zijn te gast geweest bij Restaurant Allure aan de Cargadoorskade te Rotterdam. Sous-chef Frank van Rijsbergen zorgt voor een culinair hoogstandje, terwijl Assistant Maître Ricardo van der Zwet de bediening verzorgde. Deze twee heren stonden aan de leiding van een uitstekende en gemotiveerde groep leerlingen van de Horeca Vakschool Rotterdam.

Natuurlijk missen we nog een belangrijk onderdeel van de avond: de wijn! De wijn werd verzorgt door Ton Grauss van Wijnkoperij Ton Grauss. De prachtige smaakvolle gerechten werden uitstekend begeleidt door de wijnen van Ton.

Zie hieronder een kleine impressie van dit samenkomen bij Restaurant Allure als afsluiting van het fantastische KiKa-diner wat Foodclub 14 maart 2016 heeft georganiseerd! Door de prachtige opbrengst van deze avond, dat maar liefst €12.500,- bedroeg, vonden we het de moeite waard om iedereen nogmaals te bedanken voor zijn/haar inzet.

Namens Foodclub nogmaals bedankt en geniet van de foto’s als je niet aanwezig was.

IMG_7179

Er is weinig nieuwe tekst nodig om deze avond te omschrijven. Zo kwam het persbericht naar buiten op Restaurantkrant.nl:

FOODCLUB HAALT  RUIMT 12.000 EURO OP VOOR KIKA

15-03-2016

Het Kika-Diner, georganiseerd door Foodclub, haalde gisteravond €12.518,- op ten bate van Stichting Kinderen Kankervrij. Zes chefs met in totaal vijf Michelinsterren verzorgden samen met leerlingen van het Zadkine Horeca een 6-gangendiner. Wijnkoperij de Gouden Ton Rotterdam heeft deze avond alle wijn en champagne gesponsord.

Foodclub diner 2016

Foto: David van Panhuys (op podium) met alle chefs van het KiKa-Diner. Fotograaf: Otto Aalbersberg.

Bieden op 10-gangen diner De 150 gasten konden na het diner bieden op verschillende items bij de veiling zoals een 10-gangendiner voor twee personen bij restaurant Niven, een overnachting voor vier personen bij Carlton Beach Hotel en een thuis-BBQ voor 6 personen verzorgd door Mark Vaessen en David van Panhuys van The Harbour Club Kitchen.

De chefs De volgende chef-koks hebben samen met leerlingen van Zadkine Horeca het 6-gangendiner bereid:

1. René Tichelaar van De Gieser Wildeman – 1 Michelinster 2. Fred Mustert van Restaurant Fred – 2 Michelinsterren 3. Gert Blom van Restaurant Amarone – 1 Michelinster 4. Mark Vaessen van The Harbour Club Kitchen 5. Wim Serverein van Wereldmuseum – 1 Michelinster 6. Antoine Schweig van de Prins van Terbregge

Het bestuur van Foodclub, één van de initiatiefnemers van het KiKa-Diner 2016: “Wij zijn er trots op wat wij met deze avond voor Stichting Kinderen Kankervrij hebben opgehaald. De chefs hebben samen met de leerlingen van het Zadkine Horeca voor een fantastisch diner gezorgd!”

Door verschillende media zijn we goed onder de aandacht gekomen in horeca-Nederland. Zoals op RTV Rijnmond, KiKa, Lekker 500, Misset Horeca, Smith Communicatie, Friends in Business, ROM Nieuws, Heerlijk, Entree Magazine en Drimble.

20150706_16014811111

Met een gemiddelde windsnelheid van 3Bft. en een maximale temperatuur van bijna 23°C een prima dag voor een barbecue. Foodclub viert traditiegetrouw de afsluiting van het seizoen met een informeel samenzijn van houtskool, proteïnen en vloeistof. Master Catering en BBQ, in de persoon van Marcel Zwam is present met maarliefst drie grote groene eieren. Makro levert druivensap op fles en Scouting de Rottemeren is zo vriendelijk geweest ons een alternatieve locatie aan te bieden. Groen alom derhalve, en stralend.

Stralend is ook het gezicht van Freek van der Veen die vandaag speciaal naar ons samenzijn is getogen in de functie van vrijwilliger van KiKa. Natuurlijk herinnert u zich eind maart nog wel. Toen organiseerde Foodclub het ‘Signature Dish’ diner. Zes chefs, zes gangen, wijn-spijs combinatie en volop publiciteit. Dat niet alleen – ook een aardige som geld voor het goede doel. Erwin, de voorzitter, had de eer dit bedrag via een cheque te overhandigen aan vriend Freek. Hij noemt de leden van Foodclub in zijn dankwoord ‘sterren’ en laat en passant weten dat dit geld op een prima plek terecht zal komen. Hierna verklaart de voorzitter de barbecue voor geopend.

Dat niet alleen, ook de flessen, en de ogen daarmee. Wij krijgen een gerookte zalmzijde, gegrilde gamba en fijne forelletjes. De rib-eye is zwaar populair en de lamsbout lekker. Tafels en banken als ware het een picknick zorgen ervoor dat bekend en onbekend ons kent ons wordt.

De details zullen we u besparen, het wordt langzaam donker en dan pas blijkt hoe afhankelijk we zijn van daglicht. Wellicht iets te licht opgevat, of ligt het aan iets anders; opruimen is wel zo gemakkelijk als je ziet hoeveel rommel je hebt gemaakt. Per spoor of ijzeren ros is uiteindelijk eenieder ergens de volgende ochtend thuis of elders aangekomen. Voor volgend jaar is er een optie in Rotterdam-Schiebroek, maar daarover hoort u later meer. Alle aanwezigen ontzettend bedankt – zonder jullie was het lang niet zo druk geweest. Om van de leut nog maar te zwijgen.

foodclub vereniging rotterdam

We schrijven eind november vorig jaar wanneer het bestuur de oprichting van Foodclub realiseert. 500 manuren per persoon later is het eind maart. 30 maart om precies te zijn. De datum van Signature Dish. Niet geweest? Niet getreurd! Hierbij een ooggetuigenverslag.

Rond twee uur arriveerden de chefs maandagmiddag in Restaurant Erasmus van Zadkine, Benthemstraat Rotterdam. Nog drie uur te gaan voor de start van het event waar we eigenlijk al meer dan een jaar als ballon mee jongleren. Sinds januari, met de oprichting van Foodclub is de invulling in een stroomversnelling geraakt. Zes gangen moesten het worden, met elk zijn eigen chef die zijn eigen gang gaat. Er werden namen gedropt, ideeën geopperd en gelachen bovendien. Uiteindelijk ligt er een verlanglijstje waar menig Sinterklaas nog een puntje aan kan zuigen geboren. Zes namen die klinken.

chefs signature dish 2015

IMG_0119

Laat me er niet omheen draaien – er zijn chefs die niet wilden, konden of mochten – sommigen van hen stonden op een reservelijst. Evenals een deel van onze gasten. Met vijfenvijftig plekken beschikbaar en namen waar je u tegen zegt, is het fluks bekeken. Ook een zeer late afzegging van twee tweetjes was in een tweet en een zucht ingevuld. Over Social media gesproken, die heeft zeker een rol gespeeld.

De 500 manuren waarover ik eerder sprak zijn keer drie. Wij hebben gebeld als Brugman, gelobbyd als  Lubbers en getwitterd als een tierelier. Concreet was het idee om (sterren)chefs met leerlingen uit het horeca-onderwijs met elkaar in contact te brengen en samen te laten koken. De ene hand wast de ander, zogezegd, zo gedaan. Dus: bellen, mailen, tweeten, op Facebook verslag doen van alle ontwikkelingen. Lang verhaal kort – er waren zes chefs aan het pruttelen in de keuken. Saillant detail, met hen eveneens zes oudgedienden van de Horeca Vakschool. Met gepaste trots heb ik een twaalftal handen geschud en kennisgemaakt met Erik van Loo, Martin Strik, Patrick ’t Hart, Edwin Schellekens, Wim Severein en Terry Priem. Als dit nog niet genoeg hectiek veroorzaakt in de keuken was er ook een reporter van Open Rotterdam aanwezig voor een verslag en wat sfeerbeelden. Deze uitzending is terug te zien via hun website. En waar hieronder een bewerkte versie van te zien is:

Na een kort openingswoord waarbij de chefs de wijnen die bij hun respectievelijke gerechten zouden worden geschonken, geschonken kregen, was het eindelijk tijd om aan tafel te gaan. Vijfenvijftig gasten die zich volmondig hun ‘oh’s’ en ‘ah’s’ lieten ontvallen bij de Tompouce van tonijn. Vijfenvijftig ‘njams’ vanwege een stukje langzaam gegaarde zalm met kerrie-ijs. Vijfenvijftig keer een ‘lekker’ over de geroosterde langoustine – met bereidingen van biet. Vijfenvijftig razend enthousiaste ravioliproevers en kalfsleververorberaars. De zesde gang, het dessert, was het klapstuk van de avond. Eerst werden de tafels voorzien van vers linnen, waarop voor de neus van de gasten een kunstwerk werd gecreëerd. Een streep karamel, stukjes citrusfruit, een chocolade doodskopje, een bolletje ijs en sponscake met basilicum.

zalm terry priem signature dish

Tussen de bedrijven door was er voldoende gelegenheid van plaats te wisselen om zodoende zoveel mogelijk verschillende mensen te spreken en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat iedereen als tevreden mens huiswaarts is gegaan. Niet in de laatste plaats de chefs, die ik via deze weg nogmaals hartelijk wil bedanken voor hun heerlijke creaties. Natuurlijk ook hulde voor Zadkine, en niet alleen vanwege de lokaliteit en het personeel, maar ook voor hun financiële injectie. In dit rijtje noem ik nog DeliXL, Zegro, Wijnimport Bart, drukkerij Van As en Koppert Cress – dank, dank, dank. Niet alleen namens Foodclub, maar zeker ook van KiKa – het goede doel waar de opbrengst van deze avond naartoe gaat. De voorbereidingen voor volgend jaar zijn inmiddels in volle gang. Houd de website goed in de gaten.

IMG_20150223_122255

Maandag 23 februari staat al een tijdje aangemerkt in mijn agenda. Niet zozeer omdat het de eerste dag van de voorjaarsvakantie is, maar zeker vanwege het feit dat vandaag het eerste (officiële) uitje van Foodclub plaatsvindt. Ondanks de vakantie dus toch richting Horeca Vakschool voor een lekker kopje koffie. Met een cafeïneshot achter de kiezen in de VDM-bolide en naadloos over op de Hongaarse droge witte Hanga, mogelijk gemaakt door Boranca uit Dordrecht.

Amper twee glaasjes later – als je de gemorste niet meetelt – houden we halt voor Van Bennekom Vlees. Hier krijgen we eerst, van Edwin Hoek, een kop koffie aangeboden en vervolgens een rondleiding langs alle vleeswaren. Stoere mannen in witte jassen benen uit, portioneren, vacumeren en zetten kilo’s tegelijk klaar voor verzending. Hoewel de temperatuur behoorlijk laag ligt, kunnen we het personeel het hemd van het lijf vragen. Een trotse slager, Frank van der Meer, maakt onze smaakpapillen deelgenoot van een aantal heerlijke bereidingen in de vorm van een vleeskeuring wat de feestvreugde slechts aanwakkert.

Met de touringcar door naar Pelican Rouge. Een schitterend ingericht pand waarin letterlijk alles aan koffie doet denken. De deurknoppen zijn robuuste koffiebonen, op de muren staat te lezen dat het tijd voor koffie is en de geur die de gangen vult maakt ons opgewekt. We krijgen eerst een kopje aangeboden en vervolgens te horen dat de toekomst van het bedrijf allerminst koffiedik kijken is. De PR (niet toevallig dezelfde letters als de keten) is erop gericht in elf (11) Europese landen vanuit de hoofdstad te opereren met een herkenbaar product. Inpandig is een bescheiden koffiemuseum ingericht waar we door een evenzeer bescheiden dame, Lotte Elshout, meegenomen worden om de geschiedenis van het bakkie pleur te ontdekken. Dan zijn we even in de bonen. Gewassen en ongewassen, Robusta en Arabica, alle aspecten van het oogsten, drogen, branden en zetten van koffie komen voorbij in deze proeverij van Margje Mabelis en Roger Knecht. Daarna mogen we zelf een blend samenstellen die speciaal voor Foodclub wordt gebrand en verpakt voor consumptie. Ook krijgt iedereen een zak koffie mee voor thuisgebruik. Hij is goed te drinken overigens.

Stuiterend terug de bus en dieper Dordrecht in dan. Na een korte tussenstop bij de plaatselijke Bakker Bart komen we aan bij de toko van Rutte. Eerst het winkelgedeelte door, het achterhuis in, de trap op en aan tafel. We worden ontvangen door Silia Uijterlinde die iedereen wel als oma wil, of tenminste toch als pâtissier. Zij kent de familie nog van het knikkeren of wat dies meer zij. Vol vuur weet zij ons te vermaken met pikante anekdotes over de watersnood en toont ze aan hoe je de druk van de ketel haalt. Veel verschillende flessen met evenzoveel kruiden en specerijen, veelal geheime ingrediënten voor de verscheidene genevers, jenevers, moutwijnen en andere distillaten. Dan terug naar boven voor een heuse proeverij. In schattige Rutteglaasjes krijgen we proefjes van zeven (7) smaakmakers. Zo komen onder andere likeur van kaneel, sinaasappel en zwarte bes voorbij, een ECO-vodka en een whisky. Alles op kamertemperatuur en stuk voor stuk begeleid met een recept uit grootmoeders eigen keuken. Behalve de selderij eau-de-vie die als smaakmaker aan snert wordt toegevoegd, zijn de overige toepassingen ook uiterst eenvoudig: men kope een cake, boterletter of amandelstaaf en drenke dit in een likeur naar keuze. Een kind kan de was doen, aldus oma. We kregen nog één glaasje, maar dat is voor thuis en dus helaas leeg.

Te voet naar Restaurant Finn’s van Regard Reuser voor het laatste onderdeel van deze dag. Dit etablissement is sinds afgelopen mei een begrip aan het worden in Dordrecht. Voor de gelegenheid is de keuken geopend en een tweemansbrigade, Nick de Graaff en Stephen de Cock,  gaat hard aan de slag ons te verrassen met hun culinaire kunsten. Eerst een Brand IPA, ingeschonken door Floor Bel, om te proeven met een stukje LiVar erbij, tijd om op te warmen en wat te keuvelen. Het voorgerecht is een tartaar met een kwarteleitje en een krokant blad basilicum. Dan volgt de Bourgondische bavette met biet en als dessert een proeverij van verschillende technieken en bereidingen die qua uitstraling niet onderdoet voor een vroege Picasso. Hoe raar het ook klinkt, niemand had meer behoefte aan koffie toe. Dus terug de bus in en op naar Rotterdam. Op school heeft Remco het licht uit en het alarm aangedaan. Een prima dag, wederom.

1471740_10203990187089633_5910034914243745458_n

Na verzameld te hebben op de HorecaVakSchool Rotterdam vertrok onze touringcar richting Numansdorp, waar onze dag begon bij Bakkerij Bussing. We werden eerst ontvangen in hun luxe supermarkt “De Verleiding” waar de meeste van ons al in de verleiding kwamen! Wat een mooie winkel met heerlijke producten! Na een bak koffie gingen we richting de bakkerij. De groep werd eerst opgesplitst. De helft begon met een rondleiding door de bakkerij en de rest startte met een broodproeverij. Na een half uur werd er gewisseld, zodat beide groepen overal aan toe kwamen.

Na het zien van deze mooie ambachtelijke bakkerij vertrokken we richting Oud-Beijerland om te gaan kijken bij Gebo Gelato. Gastvrij ontvangen door Leen Both en zijn dochter Sharon. Zij vertelden ons over hun ambachtelijke ijsfabriek en gaven ons een rondleiding. Uiteindelijk hebben we samen met Leen ijs gemaakt. Wat smaakt vers gedraaid ijs toch waanzinnig!! Vervolgens zijn we naar de buurman vertrokken: Versselect.

Kees Mourits ontving ons hartelijk en liet ons zijn mooie bedrijf zien. Kees levert alles op vers gebied (groente, fruit, kazen, brood en zuivel) 7 dagen per week!

Daar we in de Hoeksche Waard waren nam Kees ons mee naar de boerderij van de Familie Klompe om de beroemde Hoeksche Rooie te proeven. Deze heerlijke aardappel uit de Hoeksche Waard smaakt echt fantastisch en iedereen was dan ook erg blij met het zakje aardappelen dat we mee naar huis kregen!

Na het bezoek aan de boerderij nam Kees ons mee naar zijn “Restaurant Aan ’t Spui” waar Holland Catering van Ed Vandermeren een heerlijk streekmenu had bereid. Samen met Hollands Wild en Fair Wines hadden zij een leuk en lekker avondprogramma voor ons!

Jammer dat we weer naar huis moesten.

Om de traditie tot een heuse traditie te maken, kozen we ervoor het tweede seizoen Foodclub af te sluiten met de BGE in combinatie met een wijnarrangement. Mastercateringenbbq.nl was wederom present om de bereiding van vlees, vis en garnituur te verzorgen. De wijnen kwamen ditmaal van onze vriend Makro.

10509741_624792420961526_4925302582053524413_n

In plaats van koffie na de maaltijd was Mr. Tacq langsgekomen voor een workshop koffie en koffie zetten. Wij mochten aan verschillende bonen ruiken en zelf een unieke melange samenstellen. Daarbij een gedeelte praktische informatie en een ware proeverij.

Vervolgens gingen we aan de slag met verschillende mandjes met ingrediënten om vanaf de inmiddels warmgestookte BGE’s voor-, hoofd- en nagerechten te bereiden. Hierbij hadden we de beschikking over meerdere barbecues voor aparte garing of techniek. Marcel heeft ons hierbij met raad en daad bijgestaan.

Bij ieder gerecht kregen we een drankje aangeboden van Makro wijnen. Niet alleen de succesnummers van het afgelopen jaar, maar ook de tips voor het komende seizoen slokten de nodige aandacht op. Vol goede voornemens en ideeën voor het volgend jaar hebben we deze feestelijke avond afgesloten.

1688930_10202305000481021_28016470_n

Vanaf de Noordsingel zijn we per luxe touringcar naar de haven van Hoek van Holland gereden. Het enorme gevaarte van Stena Line, nader bepaald de Stena Britannica, is al imposant van de buitenkant maar onderin is letterlijk ruim voldoende plek om te parkeren. Aan boord is een viertal barretjes ingericht, waaronder een ‘wine taste’ en een ‘barrista’ uitspanning. Ook is er een tweetal restaurants te vinden, waarvan één á la carte (Metropolitan).

Wij werden hartelijk ontvangen door de kapitein van dienst die ons tijdens de koffie enthousiast vertelde over de gang van zaken aan boord en de hectiek om in volle vaart 1200 passagiers van eten en drinken te voorzien. Zowel op de heen- als terugreis moeten niet alleen de betalende opvarenden hun natje en droogje hebben maar hetzelfde geldt voor de (overwegend Filippijnse) bemanning. Dat dit een spektakel aan kunst- en vliegwerk oplevert, spreekt voor zich. Hoe het toch min of meer gestroomlijnd kan verlopen, hebben we met eigen ogen mogen aanschouwen. Daar bleef het gelukkig niet bij want ook onze inwendige mens werd verwend met een heerlijk stukje zalm en bijpassend wijntje. We zijn ook rondgeleid waarbij de luxe hutten en ook de brug niet werden overgeslagen. Helaas was het toen tijd voor een behouden vaart, wat inhield dat wij weer van boord moesten.

Niet getreurd, want met touringcar en al vervolgden wij onze weg met vaste grond onder de voeten. Van een mastodont van een vaartuig naar een plaats met de naam Monster. Tussenstop in ’s-Gravenzande, de vestigingsplaats van BiJo-Fresh, een self-made onderneming met biologische producten hoog in het vaandel. We hebben hier geluisterd naar de filosofie van de eigenaar op een zeer knusse zolderkamer. Daarna hebben we ons vergaapt aan topkwaliteit trostomaten, perfecte paprika’s en door bladluis bemeste bieten. De inrichting van het kassencomplex en de tekst en uitleg hierbij maakte het hele verhaal uiterst logisch; Biologisch.

1902970_10202305003721102_1310748812_n

Monster dus als volgende pittstop, KoppertCress om precies te zijn. Een bedrijf in cressen, hele kleine plantjes, kiemen en scheuten in een enorm scala aan smaken en aroma’s. Hoe ze precies gekweekt worden is het best bewaarde geheim van het Westland, maar dat het een kassucces is, staat buiten kijf. We mochten een vijftiental verschillende cressen proeven om vervolgens in de extreem luxe 24kitchen-keuken te proberen hier onze gerechten mee op te leuken. Dat dit een smaakfestijn werd, spreekt voor zich. Na gegeten en gedronken te hebben, zijn we weer in de bus gestapt die ons weer keurig terug in Rotterdam bracht.

1377552_479697655470374_393098784_n

Voor het uitstapje naar Yerseke hadden we voor de eerste keer een luxe touringcar van VDM-Tours. Nu konden we onder het genot van een drankje allemaal met elkaar praten. Wijnhandel Bart had voor heerlijke wijn gezorgd en om 10.00 uur zijn we richting Yerseke vertrokken. Hier werden we hartelijk ontvangen door Peter Goedegebuur die een leuke dag voor ons in petto had!

Voor ons stond een hele grote werkbank vol met verse vissen klaar! Peter maakte deze schoon en liet ons proeven hoe lekker en hoe vers zijn producten wel niet waren! Vervolgens heeft Peter ons door heel Yerseke meegenomen om te eindigen bij de Oesterij waar Jean Dehoge ons hartelijk verwelkomde en zijn bedrijf liet zien. Na deze rondleiding kregen wij een heerlijke maaltijd en was het jammer dat ook deze gezellige dag er weer op zat.

Na een enerverend eerste jaar – wie herinnert zich de brugklas niet? – zijn we samengekomen op de Horeca Vakschool aan de Noordsingel in Rotterdam voor een seizoensafsluiting in stijl op 18 juni 2013. Voor deze gelegenheid hadden Mastercatering en barbecue en Wijnimport Bart de handen ineengeslagen. Met heerlijke en eerlijke bereidingen op de BGE en een bijpassend wijnarrangement kende deze zwoele zomeravond een venijnig karakter en een zeer soepele afdronk.

966288_529299737127198_986432974_o

Terwijl vanaf de keramieken monsters een verscheidenheid aan hapjes werd geserveerd, kregen we ook bij ieder glas wijn een uitgebreide toelichting over bouquet, druif, of streek. Zelf experimenteren met de barbecues, wijnen beoordelen en bestellen of wat nieuwe contacten opdoen, er was voor elk wat wils. Plannen zat ook voor een nieuw seizoen Foodclub.

Heeft u interesse in het helpen organiseren van onze seizoensafsluiting? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

263156_512615205462318_281989736_n

Op 6 mei 2013 verzamelden we bij Deli XL in Schiedam. Hier werden we hartelijk ontvangen met broodjes en een heerlijke kop koffie door Marc Foncke en Rick Peeters. Daar de club ondertussen weer ietsje groter was geworden moesten we ons opdelen in twee groepen. Zo kregen we een kijkje achter de schermen bij Deli XL. Het is erg interessant om te ontdekken hoe dit bedrijf functioneert, vooral als je ziet hoe de logistiek geregeld is om alle klanten te voorzien van hun bestellingen.

Na deze rondleiding stond er een bus voor ons klaar om naar Nieuwegein te gaan naar de Foodyard van Deli XL. Hier stonden Jordy Middelbosch en Dirk Vanhorenbeeck op ons te wachten. Jordy had leuke gerechten voor ons verzonnen. De groep werd wederom verdeeld en wij gingen deze gerechten maken. Elk team kreeg de naam van een gerecht waar ze dan zelf invulling aan mochten geven. Zodra het gerecht klaar was zou Dirk er een mooie wijn bij zoeken. Om het extra spannend te maken, mochten de teams elkaar beoordelen. Uiteindelijk won het team van Huibert Sandberg, Mike Stam en Erwin Daniëls (onze huidige voorzitter) en zij kregen een mooie fles champagne als beloning.

Deli XL bedankt voor de organisatie van deze mooie dag!

199079_492235664166939_919938643_n

Op 12 maart 2013 hadden we ons eerste eigen uitstapje. We waren nog met een heel klein groepje en moesten met het openbaar vervoer. In Bunnink aangekomen werden we hartelijk ontvangen door Christiaan van Driessen. Christiaan heeft ons eerst verteld over zijn bedrijf en filosofie. Vervolgens heeft hij alle afdelingen laten zien. Die zagen er stuk voor stuk mooi en schoon uit. Wat nog veel belangrijker is: de producten waren ontzettend mooi en vers. Wat vooral opviel was dat al het personeel dezelfde passie en liefde voor voedsel en hun product heeft als wij en Christiaan!

Na de rondleiding en demonstratie hebben we gevogelte schoongemaakt. Vervolgens eindigden we in de keuken van Van Driessen Food. Dit om lekker aan de slag te kunnen gaan met de heerlijkste verse producten uit de koelingen van Van Driessen Food. Onder het genot van een drankje hebben we gesmuld van goede gerechten. Kijk maar eens naar de foto’s… die zeggen meer dan woorden!